Projekt „Systémy pro moderní metody vzdělávání na ZŠ a MŠ Tlučná“

Projekt „Systémy pro moderní metody vzdělávání na ZŠ a MŠ Tlučná“

  • Registrační číslo projektu: CZ.06.04.01/00/22_037/0003155
  • Výzva: 37. výzva IROP – Základní školy – SC 4.1 (ITI) z Integrovaného regionálního operačního programu

Cílem projektu je zkvalitnění vzdělávací infrastruktury pro práci s digitálními technologiemi. Prostřednictvím investice do moderního vybavení odborné učebny zlepšit kvalitu formálního vzdělávání s důrazem na rozvoj práce s digitálními technologiemi a tím zvýšit reálnou budoucí uplatnitelnost žáků na trhu práce.

V projektu bude vybudována nová multimediální učebna pro práci s digitálními technologiemi. Realizací projektu bude umožněna výuka nových oblastí zaměřených na robotiku, základy programování a základy práce s počítačem a 3D technologiemi. Pořizované vybavení bude možné průřezově využít i k podpoře dalších klíčových kompetencí v oblasti přírodních věd, cizích jazyků a polytechnického vzdělávání. Učebna bude vybavena moderními digitálními technologiemi (3D tiskárna, robotika, vybavení pro virtuální realitu počítače, tablety). Učebna vznikne ze stávající učebny informatiky.

Cílem projektu je využívání odborné učebny minimálně 75 % časového využití pro formální výuku a neformální vzdělávání odborných předmětů v oblasti přírodních věd, polytechnického vzdělávání, cizího jazyka nebo práce s digitálními technologiemi. Odborná učebna bude využita minimálně 75 % časového využití pro formální výuku a neformální vzdělávání odborných předmětů.

Cílem projektu je také zajistit kvalitní, moderní a bezpečné připojení ke službám veřejného internetu, kvalitní řešení vnitřní konektivity včetně bezdrátové sítě, při současném důrazu na řešení bezpečnosti celé sítě, a to vše minimálně v povinných parametrech dle přílohy Standard konektivity škol.

Proběhne celková optimalizace a modernizace stávající datové sítě v celé základní škole za účelem dořešení vnitřní konektivity školy a internetového připojení. V rámci projektu bude realizována výměna strukturované kabeláže datové sítě a dojde ke kompletnímu zasíťování všech učeben, kanceláří a kabinetů ZŠ vyžadujících napojení informačních technologií, k vytvoření přípojných míst Wi-Fi systému a optimalizaci aktivních prvků.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií. Struktura financování je 70% z Evropské unie, 20% ze státního rozpočtu a 10% z rozpočtu žadatele.